ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, critică politica NATO față de Rusia, pe care o consideră războinică, într-un interviu ce urmează să apară astăzi în cotidianul Bild, potrivit AFP.

"Ceea ce ar trebui să evităm azi este să inflamăm situația cu strigăte războinice și zăngănit de săbii", a declarat Steinmeier, criticând în mod specific desfășurarea de forțe NATO în apropierea frontierelor Rusiei.

"Cine crede că se creează mai multă securitate în alianță cu parade simbolice de tunuri, în apropierea frontierelor în est, se înșală", afirmă ministrul german de Externe după ce NATO a anunțat luni că urmează să deplaseze patru batalioane în țările baltice și Polonia pentru a face față "acțiunilor agresive ale Rusiei", potrivit termenilor utilizați de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Agerpres.

Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a estimat joi, tot într-un interviu acordat cotidianului german Bild, că Rusia încearcă să creeze o zonă de influență prin mijloace militare:

"Rusia încearcă să creeze o zonă de influență prin mijloace militare. (...) Observăm o militarizare masivă a frontierelor NATO: în regiunea arctică, în regiunea baltică, în Marea Neagră și până la Marea Mediterană. (...) Avem cunoștință despre manevre importante, agresive și neanunțate dinspre partea rusă și trebuie să reacționăm la aceasta", 

"Ceea ce facem noi are un caracter defensiv; nu dorim să provocăm un conflict, noi încercăm să-l evităm", a spus Stoltenberg.