ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Furtuna „Friederike” care s-a abătut peste Germania a atins forța unui uragan, viteza vântului atingând 130 km/h, a declarat azi un purtător de cuvânt al Serviciului German de Meteorologie (DWD), citat de Ziarul Românesc.
 
La altitudini mari se așteaptă ca furtuna „Friederike”, ridicată deja la statutul de uragan, să fie și mai puternică, în munții Harz fiind prevăzute viteze ale vântului de până la 160 km/h.

Landurile preconizate a fi cele mai afectate sunt: Saxonia Inferioară, Renania de Nord - Westfalia, Renania - Palatinat, Hesse, Turingia, Saxonia - Anhalt, Brandenburg, Saxonia și Bavaria. 
 
Mai multe școli și-au anulat cursurile, iar aeroportul din München a anunțat azi dimineață că a anulat opt zboruri către și de la Berlin, Düsseldorf, Hamburg și Köln. 

 
Zece zboruri au fost anulate și la aeroportul din Düsseldorf. La aeroportul Köln - Bonn, două zboruri pe distanțe lungi au fost amânate cu aproximativ trei ore.

Totodată, mai multe curse de tren, regionale și pe distanțe lungi, au fost anulate azi dimineață, preventiv. Călătorilor li se vor distribui vouchere de hotel și de taxi, mai ales că și mâine vor continua să existe „probleme considerabile”, a avertizat purtătorul de cuvânt al Deutsche Bahn.

Transportul feroviar a fost întrerupt și pe linia de mare viteză dintre Köln și Frankfurt am Main.

Meteorologii susțin însă că e puțin probabil ca furtuna „Friederike” să provoace daune atât de mari ca furtuna „Xavier” care a lovit Germania în octombrie anul trecut,  atunci când șapte persoane și-au pierdut viața.