ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții din Germania s-au revoltat, după ce au fost instructați să-și bage copiii în carantină și să-i izoleze  de ceilalți membri ai familiei, în caz contrar riscând să le fie luați cu forța de acasă. Părinții spun că o astfel de măsură echivalează cu „cruzimea”, scrie Deutsche Welle.


”Autoritățile sanitare din trei landuri germane cer părinților să-și izoleze de restul familiei copiii infectați sau suspecți de infectare. În caz de nerespectare a carantinei, autoritățile amenință că le vor lua copiii, cu ajutorul instanțelor, și-i vor plasa într-un spațiu închis, separat de cel de domiciliu”, denunță ONG-ul „Familii în criză”, fondat de părinții din statele vestice Hesse și Renania de Nord Westfalia, care s-au unit ca răspuns la  decizia autoritaților. Membrii săi au postat scrisorile autorităților pe twitter.

Asociația Municipală din Regiunea Hanovra precizează: „Izolarea înseamnă că copilul dvs. ar trebui să fie izolat în apartament sau gospodărie, pe cât posibil, de toate persoanele din locuință, să nu desfășurați activități împreună și să mâncați în camere separate”

Președintele Asociației pentru Protecția Copilului, Heinz Hilger, este alarmat de astfel de măsuri de protecție, afrimând că: „Situația de carantină este deja foarte stresantă pentru familii, în special pentru copii. Izolarea copiilor de părinți și frați în această fază este o formă de violență domestică”

„Ne-a fost adus la cunoștință un caz al unui copil de 8 ani ai cărui părinți au fost avertizați în mod explicit că băiatul va fi luat de acasă, dacă refuză să respecte ordinul de izolare ", a scris el.

Dar Regiunea Hanovra vede măsurile justificate prin Legea privind protecția împotriva infecțiilor. 

”În acest fel, sunt respectate cerințele Institutului Robert Koch, spune purtătoarea de cuvânt, Tanja Schulz: „Izolarea copiilor la domiciliu, identificați ca fiind contacte directe ale persoanelor infectate cu Covid-19 este sensibilă și necesară din motive de protecție. În plus, este o alternativă mai ușoară decât izolarea într-un spital".

Dacă părinții nu se supun ordinului de carantină autoritățile se vor adresa instanței locale pentru „separarea forțată a copilului într-o facilitate închisă”.
Speriate de această perspectivă, unele familii se ascund. Diane Siegloch, fondatoare a grupului „Familii în criză”, știe că sunt familii care, atunci când mănâncă împreună, trag perdelele: "De teamă că vecinii îi vor denunța la departamentul de sănătate local".
Autoritățile admit că aceste măsuri trebuie evaluate de la caz la caz, în funcție de situația specifică și spațiul locuinței. Dar Diane Siegloch vede marele pericol: copiii vor deveni singuri din punct de vedere emotional, pe durata carantinei, în lipsa legăturilor familiale.