Conglomeratul german Mercedes-Benz a deschis prima uzină din Rusia, în orașul Esipovo, în apropiere de Moscova, informează Profit.ro. La ceremonia de inaugurare a participat însuși președintele rus, Vladimir Putin.

La ceremonie au mai fost prezenți CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, ministrul federal al Economiei, Energiei și Industriei din Germania, ministrul comerțului rus, guvernatorul Moscovei.

Daimler este doar ultima dintre marile companii care au deschis uzine în Rusia, notează sursa citată, Audi având o uzină în Rusia încă din 2009, unde este fabricat SUV-ul Q7, iar BMW produce mașini în Rusia din 1999, anul tecut demarând deja demersurile pentru construcția unei noi fabrici.

Investiția Mercedes se ridică la peste 250 de milioane de euro, urmând să creeze 1.000 de noi locuri de muncă.

În discursul său, Putin a menționat că negocierile dintre cele două părți au durat foarte mult și că doar construcția fabricii a durat un an și jumătate. Acesta a mai spus că fabrica va produce peste 25.000 de unități, din patru modele diferite. Liderul de la Kremlin a declarat că statul rus va face totul pentru a facilita investițiile în economia țării.

Germania, cea mai mare economie a Uniunii Europene și lider informal al organizației, nu încetează să „avertizeze” țările din Est, prin toate canalele sale oficiale(DW, ambasade) și neoficiale(fundații), asupra pericolului rusesc. De altfel, postul oficial al statului german, chiar oferă ghiduri despre combatarea propagandei rusești. 

Nu este clar dacă acestea au fost citite și de Angela Merkel.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews