ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania estimează că va primi până la sfârșitul lui 2022 circa 1,2 milioane de imigranți, depășind „milionul” de acum 7 ani, când Merkel a deschis granițele țării și ale Europei.

În timpul crizei imigrației din 2015, Germania a primit oficial circa 890.000 de solicitanți de azil, deși în realitate se bănuiește că cifra este mult mai mare, de cel puțin un milion.

Atunci imigranții au poreclit-o pe Merkel „Mutti” („Mămica”), pentru că i-a primit pe toți la sânul eii generos.

Însă, anul acesta, se așteaptă ca recordul să fie depășit, în condițiile în care, doar din Ucraina au venit în Germania circa un milion de imigranți, de la sfârșitul lui februarie, când Rusia a invadat Ucraina.

În afara lor, se așteaptă ca, până la sfârșitul acestui an, aproximativ 200.000 de imigranți din alte țări să ajungă și ei în Germania.

Valul de ucraineni a făcut ca Germania să aibă mari dificultăți cu găzduirea lor, multe municipalități declarând că nu mai fac față, capacitățile de cazare fiind depășite.

Manfred Weber, liderul Partidului Popular European, a declarat:

„Germania se îndreaptă ca un somnambul spre o nouă criză a imigranților. Ținând cont de distrugerea continuă a infrastructurilor energetice din Ucraina de către regimul terorist al lui Putin, trebuie să ne pregătim ca un număr mare de ucraineni să vină în UE în această iarnă. Și mulți dintre ei, în Germania. Mă tem că ne confruntăm cu o iarnă de exod dramatică.”

Germania este una dintre țările cele mai afectate de sancțiunile occidentale împotriva Rusiei. Guvernul condus de Olaf Scholz a impus deja cetățenilor săi mari sacrificii în această iarnă care se anunță cumplită.

Valul de imigranți ucraineni este o povară suplimentară în cârca nemților.