ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Merkel a devenit în ultimele săptămâni ținta acuzațiilor politicienilor europeni pentru situația în care a adus Grecia. Atitudinea șefei guvernului de la Berlin este comparată cu aceea a regimului nazist. Tot mai multe voci spun că Merkel vrea să distrugă Europa și vrea să refacă un al Patrulea Reich.

După ce liderul opoziției de stânga din Germania,  Gregor Gysi, a pus-o la zid pe Merkel pentru că a sărăcit Grecia, iar liderul spaniol anti austeritate Pablo Iglesias a spus că țara sa nu vrea să devină colonie germană, cancelarul Germaniei a intrat în colimatorul politicienilor francezi.
 
Nu ar fi prima dată când șefa guvernului de la Berlin este considerată vinovată pentru soarta Greciei, politicile dure de austeritate pe care l-a impus bătând cu pumnul în masă, dar și că ar vrea să reinstaureze un ”al Patrulea Reich”.
 
Doi politicieni francezi au evocat și ei Germania nazistă, deranjați de maniera în care cancelarul german a condus negocierile cu Grecia lui Alexis Tsipras. Jean-Luc Mélenchon, co-fondator al Frontului de Stânga, și deputatul de dreapta Nicolas Dupont-Aignan au văzut în atitudinea Angelei Merkel o renaștere a Germaniei din timpul lui Hitler, scrie Le Figaro.
 
Într-o intervenție televizată pentru BFMTV, cei doi au lansat, pe rând, un lung șir de atacuri la adresa cancelarului german, comparându-i atitudinea in ceea ce privește Grecia cu ”veleitățile regimului nazist”. 

”Încăpățânarea unui guvern german este pe cale să distrugă Europa. Germania vrea să zdrobească Grecia, făcând-o să accepte, sub amenințarea unui Grexit, un plan mortal de supunere totală! Al patrulea Reich!”, a comentat deputatul Nicolas Dupont-Aignan, adăugând că euro a devenit ”un instrument de dominație pentru nemți”.
 
Jean-Luc Mélenchon, fost candidat la prezidențialele din Franța, din 2012, a declarat că, deși situația nu poate fi comparată cu al Doilea Război Mondial, este la fel de deranjantă. ”Nu se poate vorbi de aceeași ideologie, dar este același spirit al sistemului, aceeași aroganță, aceeași orbire. Pentru a treia oară în istorie, obstinația uni guvern german este pe cale să distrugă Europa”, a spus Jean-Luc Mélenchon