ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania consideră că nu sunt întrunite "condițiile pentru negocieri privind un nou program de ajutor" pentru Grecia dată fiind "decizia cetățenilor greci" de la referendum, a declarat luni purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert, potrivit Agerpres.

 

Guvernul german "a luat notă de votul 'NU' clar exprimat și respectă acest rezultat. Guvernul federal rămâne deschis la dialog, dar, dată fiind decizia de ieri a cetățenilor greci, nu sunt întrunite condițiile pentru negocieri privind un nou program de ajutor", a afirmat el, precizând că o continuare a discuțiilor depinde de noile propuneri de reformă din partea Atenei. "Ușa rămâne deschisă", a subliniat el. "Grecia este membră a zonei euro. Și depinde doar de Grecia să rămână în zona euro", a adăugat Seibert.

În ce privește anunțul ministrului de finanțe grec Yanis Varoufakis de a demisiona, Seibert a insistat că ceea ce contează sunt luările de poziție, nu persoanele."'Problema o reprezintă mereu luările de poziții, nu persoanele", a insistat el, adăugând că demisia nu i-a provocat niciun sentiment deosebit cancelarului german Angela Merkel.