Germania consideră că nu sunt întrunite "condițiile pentru negocieri privind un nou program de ajutor" pentru Grecia dată fiind "decizia cetățenilor greci" de la referendum, a declarat luni purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert, potrivit Agerpres.

 

Guvernul german "a luat notă de votul 'NU' clar exprimat și respectă acest rezultat. Guvernul federal rămâne deschis la dialog, dar, dată fiind decizia de ieri a cetățenilor greci, nu sunt întrunite condițiile pentru negocieri privind un nou program de ajutor", a afirmat el, precizând că o continuare a discuțiilor depinde de noile propuneri de reformă din partea Atenei. "Ușa rămâne deschisă", a subliniat el. "Grecia este membră a zonei euro. Și depinde doar de Grecia să rămână în zona euro", a adăugat Seibert.

În ce privește anunțul ministrului de finanțe grec Yanis Varoufakis de a demisiona, Seibert a insistat că ceea ce contează sunt luările de poziție, nu persoanele."'Problema o reprezintă mereu luările de poziții, nu persoanele", a insistat el, adăugând că demisia nu i-a provocat niciun sentiment deosebit cancelarului german Angela Merkel.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews