Germania s-a opus miercuri apelurilor pentru relaxarea datoriei Greciei după ce președintele Statelor Unite Barack Obama și-a oferit sprijinul pentru un astfel de mecanism, relatează Reuters.

Ministrul german de finanțe Wolfgang Schaeuble a declarat marți noapte că a i se oferi Greciei o relaxare a datoriei Greciei i-ar face un deserviciu.

   
"Oricine spune că 'vă vom reduce datoriile' ar face Greciei un deserviciu", a confirmat Ministerul de Finanțe german declarația lui Schaeuble după ce a fost citată de cotidianul Passauer Neue Presse.
   
Comentariile lui Schaeuble nu au fost făcute în mod direct ca răspuns adresat lui Obama, a adăugat un purtător de cuvânt al ministerului.
   
Atena a semnat pentru un al treilea plan de salvare economică de până la 86 miliarde de euro anul trecut, dar vrea datoria pe termen lung restructurată pentru a ieși din criză.
   
Germania, care afirmă de mult timp că nu este nevoie imediată să fie relaxată datoria Greciei deoarece ar descuraja reformele structurale foarte necesare, a anunțat că a luat act de comentariile lui Obama, care va pleca la Berlin mai târziu miercuri.
   
"Am luat act că președintele Obama a indicat importanța relaxării datoriei. Grupul euro a convenit în mai asupra unui calendar exact cu privire la acest subiect... în ceea ce privește măsurile de aplicare pe termen scurt, iar mai târziu în 2018 pe termen mediu", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Seibert într-o conferință de presă.
   
În mai, guvernele din zona euro au oferit o relaxare a datoriei Greciei în 2018, dar au lăsat detaliile cheie să fie decise ulterior printr-un compromis între poziția dură a Germaniei și apelurile Fondului Monetar Internațional pentru decizii imediate.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.