ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Germania elaborează o listă de măsuri  a căror punere în practică ar urma, potrivit autorităților de la Berlin, să permită renunțarea treptată, începând cu 19 aprilie, la interdicțiile de circulație impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19, transmite Reuters luni. Și Austria intenționează să redeschidă magazinele mici începând de săptămâna viitoare, ca prim pas pentru relaxarea progresivă în următoarele luni a restricțiilor.

Austria va relaxa progresiv restricțiile privind deplasările începând in 14 aprilie, a comunicat Guvernul condus de cancelarul Sebastian Kurz.

„Obiectivul este reluarea activităților în mod etapizat”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz înr-o conferință de presă, îndemnând ceățenii să mențină „cea mai mare disciplină”.

Magazinele mici vor fi redeschise pe 14 aprilie. Restul unităților comerciale se vor deschide pe 1 mai, iar restaurantele la jumătatea lunii mai. Adunările cu un număr mare de persoane vor rămâne interzise cel puțin până la sfârșitul lunii iunie.

Până acum, în Austria s-au înregistrat 12.083 de cazuri de coronavirus și 220 de morți.

Guvernul Germaniei intenționează de asemenea să relaxeze, începând din 19 aprilie, restricțiile privind deplasările impuse pentru încetinirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Ministerul german de Interne a elaborat un plan care prevede relaxarea restricțiilor privind deplasările începând din 19 aprilie, cu obligativitatea purtării măștilor de protecție în public, limitarea adunărilor mari de persoane și depistarea rapidă a rețelelor de contagiere, afirmă surse citate de agenția de presă Reuters.