ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile germane au anunțat că aproximativ 50 de migranți afgani, a căror solicitări de azil au fost respinse de către justiție, urmează să fie deportați cu un zbor special, care a decolat din Frankfurt pe Main spre Kabul. Acesta este primul grup deportat ca parte a unui acord semnat în octombrie de către Germania și Afganistan, transmite DPA. 

Anterior, majoritatea solicitărilor de azil depuse de migranții afgani au fost respinse, însă aceștia au putut să rămână în Germania din cauza riscului de securitate din Afganistan.

Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că primul grup de migranți deportați înapoi la Kabul ar trebui să trimită un semnal clar afganilor din Germania.

Maiziere a recunoscut că statele europene nu pot argumenta faptul că Afganistanul este o țară singură, însă anumite zone sunt destul de singure pentru deportarea migranților, inclusiv Kabul, Herat și Mazar-e Sharif.

Activiștii au confirmat deportarea migranților afgani și au anunțat organizarea unui protest la aeroportul Frankfurt.


Germania a primit 890.000 de migranți în 2015. Criza migranților a declanșat o dezbatere publică aprinsă legată de integrarea migranților și de securitatea internă, care ar putea să fie amenințată de jihadiști deghizați ca migranți.

Peste 12.000 de migranți afgani trăiesc în Germania.