ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a cerut sâmbăta că numărul de comisari UE să fie redus și Bruxellesul să reconsidere modul în care construiește bugetul, la o săptămână după ce Marea Britanie a votat pentru Brexit, relatează Reuters.

"O Europă în care 27 de comisari vor să-și demonstreze capacitatea nu are sens", a declarat Sigmar Gabriel, care este și ministrul german al Economiei, într-un interviu acordat ziarului Neue Osnabruecker Zeitung, citat de ziare.com. "Ar fi bine că în acest sens să se reducă numărul (comisarilor) ".

În ceea ce privește bugetul UE, Gabriel a afirmat că este necesar să se verifice dacă este nevoie să fie în continuare alocate circa 40% din fonduri pentru agricultură, în timp ce o sumă mult mai mică merge către cercetare, inovație sau educație. De asemenea, el a declarat că UE ar trebui să construiască o armată europeană comună.

Sigmar Gabriel e de părere că Brexitul nu pune în pericol UE și a vorbit despre posibilitatea ca Marea Britanie să adere din nou la UE în câteva decenii.

În interviul acordat ziarului, vicecancelarul german a acuzat Bruxelles-ul că s-a implicat în probleme care ar putea fi mai bine gestionate de municipalități sau de state.