ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În tentativa de a stopa o potențială influență străină de radicalizare asupra locuitorilor săi musulmani, parlamentarii germani au în vedere o nouă „taxă pentru moschee”, menită să pună comunitățile musulmane sub control.
 
Multe moschei germane sunt sponsorizate și controlate de-facto din afară. Acum, câțiva parlamentari germani au venit cu ideea de a soluționa ceea ce ei considerăa fi „o problemă” din ce în ce mai deranjantă pentru Berlin în ultimii ani.
 
Propunerea deputaților implică introducerea unei taxe speciale care trebuie plătită de toți practicanții musulmani din Germania, bani care ulterior ar urma să fie redistribuiți de stat către toate instituțiile religioase islamice înregistrate oficial.
 
O taxă similară există deja în Germania și în alte țări europene pentru creștinii catolici și evanghelici.
 
Inițiativa urmărește să sprijine „islamul în Germania să se elibereze de influența statelor străine și să aibă o orientare mai puternică pe plan intern", a declarat Thorsten Frei,  lider al Uniunii Democrate Creștine (CDU), partidul cancelarului Angelei Merkel, numind taxa propusă „un pas important în această direcție".