ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul german Angela Merkel a înfruntat manifestanți zgomotoși, care au încercat să-i perturbe discursul de campanie, țipând și fluierând, sâmbătă, la Quedlinburg, in estul tarii, spunându-le că strigătele lor furioase nu vor rezolva problemele Germaniei.

Scandând sloganuri ca „Merkel, pleacă!” și „Mincinoasa, mincinoasa”, manifestanții si-au exprimat dezacordul fata de politica sa în domeniul migrației în cele 30 de minute ale discursului. Merkel s-a oprit în trei rânduri.
 
Unii alegatori conservatori sunt furioși din cauză că Merkel a deschis frontierele Germaniei și a primit peste un milion de refugiați de la sfârsitul lui 2015 pânpă azi.

Pe unele dintre pancartele împotriva lui Merkel purtate se puteau citi mesaje precum „Du-te la musulmani”, „Merkel, dispari” si „Salvați Constituția de Merkel”, care purtau insemnele AfD. Pe un banner alb si mare se putea citi mesajul „Multumim, Merkel”, scris acuzator cu litere de un roșu sâmgeriu.

Alegerile legislative vor avea loc pe 24 septembrie. Merkel candidează pentru un nou mandat, al patrulea.