ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania va adopta un plan de apărare civilă, primul de la sfărșitul Războiului Rece. Populației i s-a cerut să facă rezerve de hrană și de apă, pentru mai multe zile, potrivit cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de digi24.ro.

Planul de apărare prevede ca trupele să fie sprijinite de către civili, sistemul de sănătate să fie gestionat cât mai bine, iar unele clădiri să fie consolidate.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne a confirmat că Guvernul va adopta o "strategie de apărare civilă", fără a oferi, însă, alte detalii.

În ipoteza în care ar avea loc un atac pe teritoriul Germaniei, se recomandă ca țara să fie "suficient de pregătită pentru posibilitatea unei amenințări", se arată în fragmentele din documentul citat de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Noi trebuie să încurajăm oamenii să facă aprovizionarea de alimente pentru zece zile și de apă pentru cinci zile", la o rată de doi litri pe zi de persoană.