ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din SUA și-a actualizat sfaturile pentru combaterea Monkeypox: toate se învârt în jurul ideii de abstinență.

Printre noile măsuri recomandate de CDC și publicate vineri se numără:

-       „o pauză temporară” în activitatea sexuală, până la vaccinare;

-       limitarea numărului de parteneri sexuali;

-       evitarea „spațiilor” dedicate relațiilor sexuale anonime cu mai mulți parteneri;

-       folosirea prezervativelor:

-       folosirea mănușilor cu ocazia anumitor (!) activități sexuale.

Aceste cinci noi recomandări se adaugă celorlalte șapte, publicate pe pagina web a CDC pe 12 iulie.

Concluzia ghidului CDC este: „cel mai bun mijloc de a vă proteja și de a-i proteja și pe alții este evitarea relațiilor sexuale de orice preț”.

Actualizarea recomandărilor survine la o zi după ce administrația Biden a decretat starea de urgență sanitară pentru Variola Maimuțelor.

Unele state americane, cum ar fi New York, California sau Indiana, au declarat propria stare de urgență.

CDC are grijă să sublinieze:

„Variola Maimuțelor nu este o boală cu transmitere sexuală, dar ea se transmite adeseori prin contact fizic, de durată, inclusiv contact sexual.”

Centrul recomandă evitarea spațiilor și evenimentelor unde riscul unui contact al pielii este mai mare, cum ar fi „orgiile”, „festivalurile”, „cluburile”:

„O orgie, o petrecere, un club, unde îmbrăcămintea este minimală și unde există un contact direct, personal, adesea piele pe piele prezintă anumite riscuri. Evitați orice erupție cutanată pe care o vedeți la ceilalți și luați în considerare contactul epidermic.”

Casa Albă a afirmat că este o nevoie vitală de educare a comunității LGBT și de sensibilizare a acesteia față de epidemia de Variola Maimuțelor, dat fiind că membrii comunității sunt cei mai susceptibili să facă boala.

Secretara de presă a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat luni că este necesar ca membrii comunității LGBT și personalul sanitar „să știe exact la ce să se aștepte și care este tratamentul”.