ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După scandalul Cambridge Analytica, se prefigurează o nouă controversă privind colectarea ilegală de date. De această dată, acuzațiile vizează gigantul Google. 
 
 
Mai multe grupuri care militează pentru drepturile copilului și ale consumatorului acuză Google de colectarea ilegală a datelor unor utilizatori minori ai platformei Youtube, informează site-ul cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Compania Google este acuzată că, deși susține că platforma Youtube este dedicată doar utilizatorilor care au vârsta de peste 13 ani, permite copiilor să o utilizeze. Printre cei care au lansat aceste acuzații se numără
grupurile Campaign for a Commercial-Free Childhood (Campanie pentru o Copilărie fără Reclame-CCFC), Centrul pentru Democrație Digitală și alte 21 de grupuri.
 
Gigantul american este denunțat că ar colecta datele utilizatorilor cu vârsta de sub 13 ani, precum locația acestora și numerele de telefon. În acest context, coaliția de grupuri a cerut Comisiei Federale pentru Comerț a Statelor Unite să ancheteze și să sancționeze compania Google.