ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul tehnologic chinez Alibaba a lansat vineri un instrument de Inteligență Artificială care poate genera imagini din texte. 

Instrumentul Tongyi Wanxiang permite utilizatorilor să introducă solicitări în chineză și engleză, iar IA va genera o imagine în diferite stiluri, cum ar fi o schiță sau un desen animat 3D, potrivit CNBC, citat de stiripesurse.ro

Divizia cloud a Alibaba, care a lansat produsul, a declarat că este disponibil pentru clienții întreprinderilor din China pentru testare beta.

Tongyi Wanxiang este cea mai recentă ofertă de inteligență artificială generativă a Alibaba, în contextul în care giganții tehnologici din China și SUA urmăresc să avanseze cu tehnologia.

AI generativă se referă la un tip de inteligență artificială care este capabilă să genereze conținut pe baza solicitărilor. Este antrenată în baza unor cantități uriașe de date pentru a putea face acest lucru.

Cel mai cunoscut exemplu este ChatGPT al OpenAI, care a declanșat o cursă în care s-au implicat cei mai mari jucători din domeniul tehnologiei pentru a-și dezvolta propriile chatboturi.

De asemenea, în SUA, Google a lansat chatbotul AI numit Bard. Și în China, Baidu a lansat Ernie Bot, iar Alibaba a lansat Tongyi Qianwen.

„Odată cu lansarea Tongyi Wanxiang, imaginile AI generative de înaltă calitate vor deveni mai accesibile, facilitând dezvoltarea artei inovatoare AI și a expresiilor creative pentru companii dintr-o gamă largă de sectoare, inclusiv comerțul electronic, jocurile, designul și publicitatea”, a declarat într-un comunicat de presă Jingren Zhou, CTO al Alibaba Cloud Intelligence.