ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mă uit la alegerile din SUA, unde s-au întâlnit candidaţii republicani la prezidentiale. Cele mai mari şanse, spun sondajele, le are un şmecher cu gura mare, miliardarul Donald Trump, bine înzestrat cu acea mentalitate de vânzător de aspiratoare care face bancuri cu gospodina care-i deschide uşa.
 
Cel mai bun candidat în opinia mea, Rand Paul, nu are absolut nicio şansă. 
Sistemul a scos din pălărie un saltimbanc cu o freza idioată care a dat de-a lungul timpului bani serioşi candidatului "opoziţiei", Hillary Clinton, lesbiană (asta spune Yoko Ono, văduva lui John Lennon, care face publică o relaţie din tinereţe) despre care surse din serviciile secrete spun că are o căsătorie de convenienţă cu Bill - cel care îşi găsea consolarea printre fetele tinere din Casă Albă.

Nu există ceva mai toxic în politică actuală americană decât candidata Goldman Sachs, cei care au fost la baza marii crize economice din ultimii ani. O turpidă care, dacă mai ţineţi minte, a refuzat să între în biserica Kretzulescu la vizita din 1996 pe motiv că "biserica" Martorii lui Iehova este discriminată. Tot ea este şi principala autoritate către care se îndreaptă frecvent plângerile ierarhiei greco-catolice din România împotriva BOR în chestiunile patrimoniale.

Implicată în mari scandaluri în ultima vreme, mai ales legate de dezastrul din Libia şi donaţiile imense primite din partea monarhiilor saudite în timp ce este secretar de stat - plus relaţiile sale cu marii bancheri, şi ei mari donatori în conturile fundaţiei, care sunt de notorietate - Hillary este marea favorită a alegerilor prezidenţiale de anul viitor. 
Donald Trump joacă, mutatis mutandis, rolul lui Vadim Tudor în alegerile noastre din 2000, în care a fost preferat "răul mai mic" numit Ion Iliescu. Atunci, oameni care păreau cu capul pe umeri (dar care acum par doar vectori de influenţă), avansau ideea unui dezastru naţional dacă nu ieşim masiv că să votăm cu bătrânul comunist.

Dacă la noi un preşedinte ca Monica Macovei de exemplu - cea mai apropiată de profilul "hillaryan" - nu are cum sa schimbe politica lumii, o Hillary Clinton președinte va însemna un export mondial mult mai masiv decât până acum de "Revoluţie LGTB" şi de situaţii conflictuale care merg evident spre cel armat extins.
Avem soluţii politice la aceste provocări? Categoric nu: momentan, laţul se strânge mai ales prin implicarea tot mai serioasă a Troicii în viaţa economică şi a Departamentului de Stat (prin poliţia politică SRI-DNA) în viaţa partidelor.

Ce ne mai rămâne este Dumnezeu şi mila Sa, dar şi curajul nostru de a încerca o breşă în Sistem.