ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul american Google a transferat în 2017 sume în valoare de 19,9 de miliarde de euro din Olanda spre o societate paravan din Insulele Bermude, un aranjament care i-a permis grupului să evite plata unor impozite în valoare de mai multe miliarde de dolari, arată documentele oficiale citate de cotidianul financiar olandez FD, preluat de AFP.

Sumele transferate în 2017 prin intermediul societății Google Netherlands Holdings BV sunt cu aproximativ patru miliarde de euro mai mari decât cele transferate în 2016, arată aceste documente depuse la Camera de comerț olandeză la finele anului trecut, informează news.ro.

Tehnică de optimizare fiscală utilizată de Google, denumită 'Double Irish, Dutch Sandwich', constă în transferul veniturilor realizate de o filială irlandeză către o societate olandeză fără niciun angajat, care ulterior le transferă către o căsuță poștală din Insulele Bermude deținută de o altă societate înregistrată în Irlanda. Timp de peste un deceniu această strategie, perfect legală, a permis Google să plătească taxe mai mici pentru profiturile realizate în străinătate. 

"Plătim toate taxele datorate și respectăm legislația fiscală în toate țările în care operăm la nivel mondial", a informat Google într-un comunicat.