Google este acuzată într-un proces din Statele Unite că urmărește ilegal mișcările a milioane de utilizatori de telefoane iPhone dar și cele cu sistemul Android, chiar dacă aceștia folosesc o setare pentru a preveni acest lucru, transmite Reuters preluată de news.ro.

Potrivit unei plângeri înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute, Google susține în mod eronat că oamenii nu vor fi urmăriți dacă opresc funcția ”Location History” și le încalcă viața privată prin monitorizarea și stocarea mișcărilor acestora.
 
„Google a afirmat că un utilizator poate opri oricând istoricul locației. Cu funcția Location History oprită, locurile unde mergeți nu mai sunt stocate. Acest lucru nu este adevărat”, potrivit plângerii înregistrate la tribunalul federal din San Francisco.

Urmărirea deplasării oamenilor de către Google a fost descrisă pe 13 august într-un articol al Associated Press, potrivit căruia faptul a fost confirmat de cercetători ai Princeton University.

Reprezentanții Google au refuzat să facă comentarii.

Reclamantul, Napoleon Patacsil din San Diego, vrea să obțină statul de proces colectiv în numele utiizatorilor de telefoane cu sistem Android și de iPhone-uri care au oprit funcția de urmărire. Patacsil solicită despăgubiri nespecificate pentru încălcarea de către Google a legislației din California referitoare la confidențialitatea datelor și a intruziunii în viața privată a oamenilor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews