Google este acuzată într-un proces din Statele Unite că urmărește ilegal mișcările a milioane de utilizatori de telefoane iPhone dar și cele cu sistemul Android, chiar dacă aceștia folosesc o setare pentru a preveni acest lucru, transmite Reuters preluată de news.ro.

Potrivit unei plângeri înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute, Google susține în mod eronat că oamenii nu vor fi urmăriți dacă opresc funcția ”Location History” și le încalcă viața privată prin monitorizarea și stocarea mișcărilor acestora.
 
„Google a afirmat că un utilizator poate opri oricând istoricul locației. Cu funcția Location History oprită, locurile unde mergeți nu mai sunt stocate. Acest lucru nu este adevărat”, potrivit plângerii înregistrate la tribunalul federal din San Francisco.

Urmărirea deplasării oamenilor de către Google a fost descrisă pe 13 august într-un articol al Associated Press, potrivit căruia faptul a fost confirmat de cercetători ai Princeton University.

Reprezentanții Google au refuzat să facă comentarii.

Reclamantul, Napoleon Patacsil din San Diego, vrea să obțină statul de proces colectiv în numele utiizatorilor de telefoane cu sistem Android și de iPhone-uri care au oprit funcția de urmărire. Patacsil solicită despăgubiri nespecificate pentru încălcarea de către Google a legislației din California referitoare la confidențialitatea datelor și a intruziunii în viața privată a oamenilor.