Google luptă pe față împotriva naționalismului și a conservatorismului. Breitbart a publicat un VIDEO cu o ședință a șefilor Google, distruși de vestea alegerii lui Donald Trump

Un filmuleț înregistrat de cei de la Google, publicat de site-ul conservator Breitbart.com, arată cum șefii gigantului Google se adresează personalului companiei, într-o întâlnire privată, la câteva zile după alegerile din 2016, al căror rezultat, spune CEO-ul Sundar Pichai, „a provocat teamă în interiorul Google”. Discursul lui Pichai în fața angajaților demonstrează, pe lângă starea de panică și dezamăgire în rândul conducerii gigantului american, și hotărârea celor de la Google de a contracara atât agenda noului președinte ales, Donald Trump, cât și mișcarea populistă care se extinde în toată lumea.
Publicarea videoclipului de către site-ul Breitbart ar putea avea consecințe neplăcute pentru Google, gigantul american fiind acuzat în ultimele luni, alături de Facebook și Twitter că încearcă să înăbușe din fașă orice știri și opinii conservatoare.
Discuțiile care apar în videoclip oferă o mostră asupra modului în care directorii și angajații din Silicon Valley - majoritatea liberali, care au sprijinit în mod covârșitor candidatura democratei Hillary Clinton la alegerile din 2016 - pun la cale strategia pentru schimbarea companiei în urma rezultatului alegerilor. Victoria-surpriză a lui Trump i-a bulversat pe cei de la Google, și nu doar pe ei, în ciuda știrilor false care au curs în acea perioadă și a elitismului care a dominat societatea americană. Angajații și-au împins liderii să lupte împotriva agendei politice a lui Trump - în special în ceea ce privește imigrația, având în vedere că industria IT din SUA se bazează pe un număr mare de lucrători străini cu înaltă calificare.
Filmulețul apare în contextul în care, la începutul acestei săptămâni, presa a dezvăluit că Google a încercat să sporească participarea la vot a populației latino pentru a o sprijini pe Hillary Clinton. În ciuda acestui lucru, un calup reprezentativ din electoratul democrat a trecut, în număr semnificativ, de partea republicanilor.
Iar videoclipul arată gradul la fel de mare de disperare printre cele mai înalte personaje ale Google. Conducând o companie cu o influență de neegalat asupra fluxului de informații, șefii de la Google pot fi văzuți cum îi disprețuiesc pe alegătorii lui Trump și cum pun la cale felul în care își vor folosi resursele pentru a contracara agenda președintelui Trump.
Se aude cum co-fondatorul Google Serghei Brin îi compară pe susținătorii lui Trump cu fasciștii și extremiștii. Brin spune că, la fel ca și alți extremiști, votanții lui Trump au fost motivați de „plictiseală”, o stare care, spune el, în trecut, a dus la fascism și comunism.
Co-fondatorul Google cere apoi companiei să ia în considerare ceea ce poate face pentru a asigura o „calitate mai bună a guvernării și a procesului de luare a deciziilor”.
Vicepreședintele Google pentru Afaceri Globale, Kent Walker, spune, la rândul său, că susținătorii cauzelor populiste, precum campania lui Trump, sunt motivați de „teamă, xenofobie, ură și dorința de a primi răspunsuri care pot sau nu să le primească”.
Walker spune mai apoi că Google ar trebui să lupte pentru a se asigura că mișcarea populistă - nu doar în SUA, ci în întreaga lume - este mai curând ceva „trecător” și „o instigare” care „pune piedici progresului".
Directorul executiv Sundar Pichai spune că Google va dezvolta inteligența artificială pentru a combate ceea ce un angajat a descris ca fiind „dezinformarea” împărtășită de „alegători cu un grad scăzut de informații”.
Momentele- cheie din videoclip pot fi găsite la următoarele minute:
(00:00:00 – 00:01:12) Co-fondatorul Google, Serghei Brin, afirmă că întâlnirea săptămânală „nu este, probabil, cea mai veselă” și că „majoritatea oamenilor sunt destul de supărați și de triști”.
(00:00:24) Brin își manifestă însă dezamăgirea alegerii lui Trump în același timp cu entuziasmul față de legalizarea canabisului din California, declanșând râsete și aplauze printre angajații Google. Pe un ton mai grav, Brin declară mai apoi că se simte „profund ofensat” de alegerea lui Trump, spunând că rezultatul alegerilor „intră în conflict cu multe dintre valorile Google”.
(00:09:10) Încercând să explice motivațiile susținătorilor Trump, vicepreședintele Kent Walker concluzionează: „Teama, nu numai în Statele Unite, ci în întreaga lume este alimentarea preocupărilor, a xenofobiei, a urii și dorința de raspunsuri care pot sau nu pot fi acolo”.
(00:09:35) Walker continuă să descrie fenomenul Trump drept un semn al „tribalismului, autodistructiv pe termen lung”.
(00:09:55) Pe un ton optimist, Walker îi asigură pe angajații Google că, în ciuda rezultatului alegerilor, „istoria este de partea noastră” și că
„arcul moral al istoriei se îndreaptă spre progres".
(00:10:45) Walker dă apoi citate din fostul premier socialist Matteo Rezni, care compara „lumea zidurilor” cu „izolarea și defensiva sa” și „lumea pieței, piazza, unde oamenii se adună într-o comunitate și îmbogățesc astfel viața celuilalt”.
(00:13:10) Directorul financiar al Google, Ruth Porat, pare că izbucnește în plâns când vorbește despre rezultatul alegerilor.
(00:15:20) Porat promite că Google va „folosi puterea și resursele uriașe și va ajunge să continue să promoeze valori cu adevărat importante”.
(00:16:50) Spunând că„toți avem nevoie de o îmbrățișare", ea instruiește apoi angajații Google să îmbrățișeze persoana cea mai apropiată de ei.
(00:21:26) Vicepreședinta Eileen Naughton glumește cu angajații Google, întrebând: „Pot să mă mut în Canada după alegeri?” Apoi adoptă un ton serios discutând opțiunile pe care le au angajații Google care doresc să părăsească SUA.
(00:23:12) Naughton recunoaște „diversitatea opiniei și persuasiunea politică” și constată că a auzit de la unii angajați Google cu opinii conservatoare că „nu s-au simțit bine când le-a fost dezvăluită identitatea” și au cerut „toleranță” . (Câteva luni mai târziu, compania l-a concediat pe James Damore pentru că a scris un memoriu "scandalos” în care critica cultura anti-conservatoare a gigantului hi-tech - notează Breitbart.)
(00:27:30) Co-fondatorul Google Serghei Brin laudă sugestia unui angajat din public de a spori donațiile angajaților Google către grupurile progresiste.
(00:34:40) Apoi Brin îi compară pe alegătorii lui Trump cu „extremiștii”, făcând o parelă între background-ul economic al susținătorilor Trump și tipurile de alegători care sprijină mișcările extremiste. Brin afirmă astfel că „votul nu este un act rațional” și că nu tot sprijinul acordat lui Trump poate fi pus pe seama „diferenței veniturilor”. El sugerează că alegătorii lui Trump ar fi putut fi motivați mai degrabă de plictiseală decât de îngrijorări legitime.
(00:49:10) Un angajat întreabă dacă Google este dispus să „investească în eforturile locale și extra-locale pentru a aduce instrumente și servicii și înțelegerea produselor Google”, astfel încât oamenii să poată „lua decizii în cunoștință de cauză”. Răspunsul lui Pichai: „Google se va asigura că „produsele educaționale ajung la acele segmente ale populației care în prezent nu beneficiază pe deplin de ele”.
(00:54:33) Un angajat întreabă ce va face Google cu privire la „dezinformarea” și „știrile false” răspândite de „alegătorii cu informații reduse”. Pichai răspunde că „investițiile în învățarea mașinilor și in inteligența artificială" sunt „o mare oportunitate de a rezolva problema.”
(00:56:12) Răspunzând unui alt angajat, Walker spune că Google trebuie să asigure că ascensiunea populismului nu se transformă într-un „război mondial sau ceva catastrofal ... și că este doar ceva trecător, ca un sughiț”.
(00:58:22) Brin îi compară apoi pe alegătorii lui Trump cu suporterii fascismului și comunismului, considerând că aceste doctrine au legătură cu „plictiseala”, de care, spune el, suferă alegătorii lui Trump. „Se întâmplă uneori să se strecoare lucruri foarte rele”, spune Brin.
(01:01:57) Un membru al publicului întreabă dacă șefii Google văd „ceva pozitiv în acest rezultat alegerilor. Întreaga audiență formată din angajați Google și directorii aflați pe scenă au izbucnit în râs. „Asta chiar e o întrebare grea”, spune Brin.
După publicarea de către Breitbart News a acestui articol, un purtător de cuvânt al Google a explicat:
„Într-o întâlnire a tuturor angajaților companiei cu conducerea, care are loc în mid regulat, unii angajați și directori Google și-au exprimat opinii le personale în urma unui sezon electoral lung și care a provocat discordie. Timp de peste 20 de ani, toți cei de la Google au putut să-și exprime liber opiniile la aceste întâlniri. Nici acum, ca la nicio altă întâlnire, nu s-a spus nimic care să sugereze că anumite preferințe politice influențează modul în care construim sau gestionăm produsele noastre. Dimpotrivă, produsele noastre sunt construite pentru toată lumea și le proiectăm cu o grijă extraordinară pentru a fi o sursă de informații de încredere pentru toată lumea, indiferent de opțiunile politice”.
În ciuda acestui răspuns, să amintim că liderul majorității din Camera Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, a anunțat zilele trecute că Google va fi chemat să dea explicații în fața Congresului asupra unui raport exploziv privind modul în care compania a făcut o „donație silențioasă” pentru a o ajuta pe Hillary Clinton în alegerile din 2016.
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

Teoria conspirației se confirmă. Numărul de decese atribuit vaccinurilor anticovid a fost mușamalizat - STUDIU

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Adrian Onciu: Dansul păcii cu gust de capitulare. A sosit momentul ca Zelensky să-și facă bagajele și să-și ia concediu fără plată, pe termen nelimitat

Cum arată misteriosul tablou oferit de Putin lui Trump - FOTO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Externe
Persoane: Donald Trump Sundar Pichai
Locații: SUA
Subiecte: Alegeri preşedinţie SUA Naționalism vs internaționalism Președintele ales al SUA Donald Trump
Organizații: Google Partidul Republican
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)