ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Google și Apple au anunțat că guvernele locale și naționale vor putea utiliza tehnologia de „urmărire a contactelor”  pentru a localiza, monitoriza și atenua pandemia de coronavirus, tehnologia fiind încorporată în smartphone-urile lor fără a fi nevoie să își dezvolte propriile aplicații individuale.
 
„Ca următor pas în munca noastră cu autoritățile de sănătate publică în ceea ce privește notificările de expunere”, afirmă giganții tehnologici într-o declarație comună, „simplificam și facem mai rapidă utilizarea acestora, fără a fi nevoie ca ei să construiască și să mențină o aplicație”.


„Exposure Notifications Express oferă o altă opțiune pentru autoritățile de sănătate publică pentru a-și completa operațiunile existente de urmărire a contactelor, fără a compromite principiile esențiale ale proiectului privind confidențialitatea și securitatea utilizatorilor.”

La fel ca multe dintre aplicațiile care au fost dezvoltate în întreaga lume, tehnologia folosește semnale Bluetooth pentru a identifica utilizatorii de smartphone-uri care au fost în contact strâns unul cu celălalt. Dacă cineva care utilizează sistemul este testat pozitiv pentru coronavirus, cei care sunt identificați ca fiind în contact strâns cu această persoană pot primi o notificare de la autoritatea locală de sănătate.

Dr. Robert Epstein, cercetător tehnologic, a declarat pentru LifeSiteNews că sistemul de smartphone-uri Android Google este „un instrument de supraveghere extrem de agresiv”.

„Dacă sunteți offline pe dispozitivul dvs. mobil și este un dispozitiv Android, el urmărește în continuare fiecare lucru pe care îl faceți. Urmărește fiecare piesă muzicală pe care o ascultați și orice  film pe care îl vizionați și așa mai departe, toate informațiile sunt încărcate imediat ”, a spus Epstein .

În luna mai, statul Arizona a anunțat că dă în judecată Google pentru că ar fi folosit practici înșelătoare pentru a urmări locația utilizatorilor de smartphone-uri fără știrea lor, după o investigație de aproape doi ani asupra companiei.