ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai mare evazionist fiscal din Grecia este o companie germană. Un tribunal din Atena a decis că  Hochtief, compania germană ce a administrat Aeroportul Internaţional "Eleftherios Venizelos” din Atena, nu a plătit TVA în ultimii 20 de ani. 

Astfel, tribunalul a estimat că Hochtief va trebui să plăteasca peste 500 de milioane de euro, reprezentând arieratele TVA. Mai mult, compania germană va trebui să plătească şi alte datorii cum ar fi asigurările sociale, întreaga restanţă ridicându-se la peste 1 miliard de euro, informează Neurope.eu.

Trebuie menţionat faptul că sub acordul de austeritate impus de Troca, angajaţii au pierdut peste 400 de milioane de euro din cauza tăierilor salariale.

Hochtief, cea mai mare companie germană de construcţii, specializată în aeroporturi, a administrat şi Aeroportul Internaţional Atena printr-o subsidiară, până în 2013, când a vândut acţiunile către o companie canadiană.