ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cuviosul Nectarie Vitalis a trecut la Domnul în ziua de 8 februarie 2018, iar la prohodul său au luat parte sute de persoane, informează Doxologia, siteul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Sursa citată precizează că la înmormântare, cei prezenți au fost martorii unei minuni: „mâna Cuviosului Nectarie Vitalis se mișcă foarte ușor, în semn de binecuvântare, ceea ce este neobișnuit pentru cei adormiți, care înțepenesc. Nici trupul nu și-a schimbat culoarea și arată ca și cum ar dormi!”.

Gheronda Nectarie Vitalis a fost ucenic al Sfântului Nectarie de Eghina și a fost diagnosticat cu cancer în anul 1980. 

„Având credința puternică, s-a rugat din inima la Sfântul Nectarie – iar acesta l-a ajutat. Aflat în biserică, părintele Nectarie Vitalis a avut parte de un oaspete neașteptat: Sfântul Nectarie.

Părintele Nectarie a promis că, dacă va fi tămăduit de cancer „și de mă voi întoarce sănătos, voi cerși, de va fi nevoie, ca să îți fac o icoană de argint”. Pe lângă icoană, Părintele Nectarie Vitalis a făcut și o raclă de argint în care se afla o părticică din moaștele Sfântului.

Să avem parte de binecuvântarea cuviosului!”, se încheie articolul din Doxologia.