ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru de Finanțe de la Atena, Yanis Varoufakis, a dezvăluit cum ar fi acționat dacă ar fi eșuat negocierile cu liderii din zona euro.


Acesta a recrutat un specialist IT de la Columbia University care a spart sistemul software al Fiscului grec, aflat la momentul respectiv sub controlul FMI, pentru a obține conturile și parolele fiecărui plătitor de taxe.
"Am decis să autorizăm o acțiune de tip hacker pentru a intra în programul software al propriului minister", le-a mărturisit Varoufakis unor investitori în urmă cu 10 zile. Stenograma discuțiilor a apărut acum în The Telegraph.

Acțiunile lui Varoufakis au fost autorizate de premierul Alexis Tsipras și au fost coordonate într-un grup secret de 4 înalți oficiali. Scopul spargerii sistemului electronic a fost acela de a permite Ministerului de Finanțe să facă transferuri digitale de bani la o simplă apăsare de buton.
"Planul B" a fost conceput pentru a permite Guvernului să introducă un sistem de plată paralel, în cazul în care băncile ar fi fost închise.

"Acest lucru ar fi creat un sistem bancar paralel, care ne-ar fi dat nouă o gură de aer, în timp ce băncile ar fi fost închise din cauza politicii agresive a BCE", a declarat Varoufakis, potrivit acestei surse.