ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia premierului Alexis Tsipras de accepta noile condiții ale Eurogrupului a stârnit nemulțumiri majore în Grecia.

Plecat la negocieri cu suportul popular obținut în urma unui referendum, Tsipras a cedat și s-a văzut nevoit să accepte condiții mai grele decât cele inițiale.

Ministrul Apărării și șeful ANEL, din coaliția de Guvernare, s-a pronunțat deja împotriva înțelegerii. Un alt mininistru, Nikos Hountis, și-a prezentat demisia în această dimineață.

Un alt demnitar, Panagiotis Lafazanis, a criticat dur Germania și i-a cerut lui Tsipras să ducă înțelegerea înapoi la Bruxelles.

"Acești așa-zis parteneri și în special, Germania, au tratat țara noastră ca pe colonia lor și s-au comportat ca niște șantajiști brutali și asasini financiari. Această înțelegere nulifică referendumul și poziția exprimată de poporul grec. Poate că Parlamentul va putea ratifica înțelegerea, cu ajutorul ND, PASOK și To Potami (partidele de opoziție pro-EU -n.r.), dar poporul grec nu îl va accepta", a scris el într-o declarație publică.

Se pare că guvernul grec se teme de ce este mai rău. Astfel, steagul Syriza a fost ars deja în fața clădirii Parlamentului, iar 12 membri ai grupării au părăsit partidul. Un raid al poliției a găsit bombe artizanale și canistre cu combustibil într-o clădire abandonată.
 
Forțele de ordine sunt în stare de alertă maximă, pregătindu-se pentru tulburări masive de stradă.