ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de 26 de anarhiști au întrerupt slujba sfintei liturghii oficiată duminică în Biserica Sfântul Grigorie Palama din Salonic, informează Greek Reporter.

Grupul a motivat această acțiune prin protestul față de evacuarea clădirilor din oraș care erau ocupate ilegal de către refugiați. Forțele speciale de intervenție ale Poliției au intervenit și au arestat 20 de persoane. Interesant este că printre manifestanții de stânga se găseau atru germani, un elvețian, un austriac, un spaniol, un britanic și un marocan. 

Poliția nu exclude ca străinii arestați să fi participat în urmă cu o săptămână la o reuniune "No Border" care a avut loc la Universitatea din Salonic. Din această mișcare paneuropeană fac parte diferite organizații care militează pentru drepturile refugiaților și abolirea frontierelor. 

Autoritățile elene au evacuat săptămâna trecută trei clădiri din Salonic, ocupate ilegal de refugiați și dintre care una, care era un fost orfelinat, aparținea episcopiei. 


Înainte de a fi evacuați, vandalii au aruncat cu pliante în credincioșii prezenți la slujbă.

Nu-i mai suportă pe nemți: imnul Germaniei a fost HUIDUIT copios la un meci disputat în Grecia