ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia riscă excluderea temporară din Schengen pentru că a ignorat obligațiile privind frontierele, arată un proiect de raport al Comisiei Europene.

Grecia a ignorat grav obligațiile privind securizarea frontierelor și riscă suspendarea din Spațiul Schengen, se arată într-un proiect de raport al Comisiei Europene, citat de BBC News.

"Grecia a neglijat în mod grav obligațiile și există deficiențe grave în privința verificărilor la frontierele externe, iar aceste probleme trebuie remediate de autoritățile elene", a susținut Valdis Dombrovskis, vicepreședintele C.E.

Dacă raportul va fi adoptat, Grecia va fi obligată să-și securizeze frontierele externe și în maximum trei luni trebuie să ia măsuri pentru limitarea fenomenului imigranției. În caz contrar, aceasta riscă excluderea temporară din Schengen.

Mai mult de 850.000 de imigranți au ajuns în Grecia anul trecut și încă 44.000 au ajuns pe insulele grecești de la începutul acestui an.

Austria, Germania, Belgia, Suedia și Dnaemarca au solicitat reintroducerea controalelor temporare în Spațiul Schengen pentru a opri acest fenomen. Germania, Austria, Suedia și Danemarca au introdus deja controale temporare la frontierele lor chiar de acum câteva luni.