ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Atena a anunțat miercuri un pachet de măsuri economice extraordinare, în valoare de circa două miliarde euro, pentru a contracara impactul crizei provocate de coronavirus.
 
Grecia a anunțat miercuri interzicerea disponibilizărilor în companiile afectate de criza provocată de coronavirus. Guvernul grec a decis să ofere 800 euro/lună angajaților care nu pot merge la lucru.

Plata se face în luna aprilie, pentru aproape jumătate de milion de angajați care nu pot merge la muncă deoarece angajatorii lor au fost obligați să tragă provizoriu obloanele „din ordin de stat”.

Pentru a contracara impactul economic, statul va oferi companiilor afectate ajutoare pentru îmbunătățirea lichidităților și amânări la plata impozitelor și taxelor timp de patru luni.
 
Toate produsele relevante în această criză, precum măștile, mănușile și produsele antiseptice vor avea un TVA redus de 6%, în loc de 24% în mod normal.
 
În Grecia a fost instalat de câteva zile un regim sever, care interzice activitatea în toate centrele de agrement, inclusiv pe plajele organizate, precum și în cafenele, cinematografe și teatre. De asemenea, vor fi închise de la finele săptămânii toate marile centre comerciale.

În Grecia, numărul deceselor provocate de Covid-19 se ridică la cinci iar al cazurilor confirmate la 387.