ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia se pregăteşte să scoată la vânzare "argintăria familiei", active de 50 de miliarde de euro din turism, industria navală şi telecomunicaţii, care vor fi plasate într-un fond de privatizare, după acordul convenit cu creditorii.

Între aceste active se numără complexul Astir Palace Resort de la Marea Egee, considerat "bijuteria coronei" din industria turismului, relatează BloombergFormat dintr-un hotel de lux, facilităţi pe plajă şi restaurante, complexul de pe riviera este o destinaţie preferată a liderilor mondiali şi a vedetelor de cinema.

În prezent, Astir Palace Resort, aflat în proprietatea Băncii Naţionale a Greciei, este între principalii candidaţi care vor fi incluşi în fondul de privatizare de 50 de miliarde de euro.

"Este crème de la crème a industriei turismului", a declarat Yanos Gramatidis, director partener la firma Bahas, Gramatidis & Partners şi expert în privatizări. Gramatidis este membru în comitetul executiv al Camerei de Comerţ Americano-Elene.

Între activele care ar putea fi incluse în fondul de privatizare se află şi o participaţie de 10% la Hellenic Telecommunications Organization (OTE), a arătat Gramatidis. OTE este acţionarul majoritar al Telekom Romania Communications şi Telekom Romania Mobile Communications (foste Romtelecom şi Cosmote România).

Alte active menţionate de Gramatidis sunt compania de electricitate Public Power Corp. Şi participaţii la porturile Pireu şi Salonic.

Între timp, magnatul american Warren Buffett, împreună cu un investitor italian, a cumpărat insula greacă Agios Thomas, situată în Golful Saronic, în apropiere de Atena, pentru 15 milioane de euro, potrivit publicaţiei elene Proto Thema.