ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creditorii internaționali au ajuns la un acord care va permite livrarea către guvernul elen o nouă tranșă din ajutorul financiar, de 10,3 miliarde de euro, menite să ușureze datoria de 321 miliarde de euro a Greciei, scrie Bloomberg.

Într-o întâlnire a miniștrilor de finanțe din zona euro, FMI a arătat mai puțină rezistență legată de întârzierea plății, după ce insistase că programul grec de guvernare nu oferă o cale solidă către sustenabilitate fiscală.

După 11 ore de discuții în Bruxelles, miniștri din zona euro și FMI-ul au ajuns la un consens legat de măsurile care trebuie luate pentru restructurarea datoriei Greciei, când bailout-ul de 86 de miliarde de euro se va finaliza în 2018.

Deciziile semnificative însă vor fi luate abia după alegerile din Germania de anul viitor, când vor avea un guvern stabil de lungă durată.

Ministrul de finanțe german a spus că nu este necesar ca datoria Greciei să fie redusă substantial înainte de 2018.