ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia apelează la Biserică pentru a face față datoriilor. Mii de persoane au semnat petiția online prin care cer Bisericii Ortodoxe să ajute statul prin proprietățile pe care le deține.

Petiția online a fost semnată de peste 40.000 de persoane.

Potrivit inițiatorului acestei idei, proprietățile Bisericii se ridică la o valoare între 2.500 şi 5.000 miliarde de dolari, ceea ce însemnă de 12 ori mai mult decât datoria statului elen, însă cifrele nu au fost confirmate. În plus, Biserica deține și 1,5 din Banca Greciei, apoximatv 7-15  miliarde de dolari, potrivit gandul.info.

Șeful Bisericii Ortodoxe din Grecia, Ieronim al II-lea al Atenei, a votat pentru continuarea măsurilor de austeritate la referendum și a anunțat că va sprijiini Grecia. Acesta a declarat că este dispus să împartă cu statul proprietățile bisericii pentru rămânerea Greciei "în inima Europei”, dar nu este de acord să le vândă.