ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Gurul” român Gregorian Bivolaru a fost reținut marți în Franța, împreună cu alte 40 de persoane, fiind suspectați că au legături cu o sectă internațională acuzată de numeroase abuzuri sub acoperirea practicării yoga, au consemnat AFP și franceinfo, citând surse judiciare. Informațiile au apărut inițial în cotidianul Liberation, relatează stiripesurse.ro

Gregorian Bivolaru (71 de ani) este fondatorul acestei mișcări internaționale de yoga controversate, au precizat sursele. Poliția a mobilizat pentru această operațiune 175 de ofițeri la Paris și în departamentele Seine-et-Marne, Val de Marne și Alpii Maritimi; în momentul arestării lui Bivolaru, din casa unde locuia acesta au fost "extrase" 26 de femei, unde acestea erau reținute "în condiții de spațiu și igienă deplorabile".

Potrivit sursei judiciare citate, primele elemente lasă să se înțeleagă că respectiva sectă internațională era axată în special pe tantra yoga și că "învățăturile" erau menite să condiționeze victimele să accepte relații sexuale, folosindu-se tehnici de manipulare mentală care urmăresc suprimarea, în rândul victimelor, a oricărei noțiuni de consimțâmânt în cadrul raporturilor sexuale.

Oficiul central de urmărire a violențelor împotriva persoanelor (OCRVP) a primit plângerile din partea a trei femei victime ale organizației, care au declarat că au fost sechestrate într-un pavilion și au fost constrânse la anumite practici sexuale. Potrivit aceleiași surse, "cursurile" organizate de Gregorian Bivolaru urmăreau să-i determine pe participanți să ia parte la activități sexuale și / sau fizice; mai mulți participanți au denunțat faptul că au fost constrânși să-și plătească "sejurul" făcând video-chat, în cazul femeilor, sau munci manuale, în cazul bărbaților.

Notificarea autorităților, în vara lui 2022

La sfârșitul lui iulie 2022, Miviludes (Misiunea interministerială de vigilență și luptă împotriva derivelor sectare) a sesizat parchetul din Paris, după ce a fost informată de Liga drepturilor omului în legătură cu 12 plângeri ale unor foste membre ale mișcării MISA, "Mișcarea de integrare spirituală în absolut", grup cu dimensiuni internaționale fondat de Gregorian Bivolaru la începutul anilor 1990 în România, devenit Atman în urma extinderii în străinătate.

Numeroase femei de diferite cetățenii au declarat că au căzut victimă activităților organizației MISA și liderului acesteia Gregorian Bivolaru. Parchetul din Paris a lansat pe 10 iulie 2023 o anchetă pentru "abuz (asupra unor persoane în situație vulnerabilă) în bandă organizată de către membrii unei secte", "sechestrare în bandă organizată", "viol" și "trafic de persoane în bandă organizată".
 
ACTUALIZARE FOTO-CAPTURĂ ILUSTRAȚIE LIBERATION: