ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Greta Thunberg îl critică pe Roger Federer pentru asocierea sa cu banca elvețiană Credit Suisse, pe care tot ea o acuză că investește în înterprinderi care activează în extinderea exploatării combustibililor fosili, informează Ziare.com.

Cu hashtag-ul RogerWakeUpNow (Roger, trezește-te acum - n.r.), activista de mediu suedeză, în vârsta de numai 17 ani, ar vrea să-l convingă pe tenismenul elvețian să renunțe la parteneriatul cu banca Credit Suisse.

Aceasta nu este singura acțiune a activiștilor ecologiști, îndreptată împotriva băncii elvețiene care a „cutezat” să crediteze, cu suma 57 de miliarde de dolari, companii aflate în căutarea unor noi zăcăminte de combustibili fosili. În noiembrie 2018, 12 activiști de mediu au intrat în filiala băncii din Lausanne îmbrăcați în echipamente de tenis și au perturbat activitatea angajaților. Pentru acest protest neautorizat în spațiu privat, ei au fost trimiși în judecată și obligați de instanță la plata a 20.000 de euro amendă. Alți tovarăși de-ai lor au protestat împotriva judecătorilor, în afara sălii unde avea loc procesul, afișând mai multe pancarte cu mesajul: „Credit Suisse distruge planeta. Roger, îi sprijini?”.

Roger Federer este un jucător elvețian de tenis de câmp, care a deținut locul 1 în clasamentul ATP timp de 310 săptămâni, ceea ce constituie un record, el fiind actualmente clasat pe locul 3 ATP. La vârsta de 38 de ani, este și un familist convins, tată a patru copii: două fete gemene și doi băieți gemeni.
 
Banca Credit Suisse l-a cooptat să-i reprezinte imaginea, considerând că „întruchipează acele calități pentru care luptă și compania: elvețian de top; gândire globală; valori puternice; urmărirea excelenței; țeluri puternice; filantropie. Nu-i de mirare că el este un nume de referință atât în Elveția, cât și în străinătate”.