ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un protest amploare din sistemul feroviar dă peste cap activitatea din Franța. Trei luni vor dura grevele feroviare care au început marți în Franța, în semn de protest față de reformele președintelui francez Emmanuel Macron, care a decis eliminarea unora dintre drepturile pe care muncitorii ajunseseră să se bazeze, relatează BBC.


Etapa de marți este prima zi a acțiunii de protest, care va viza opririle feroviare până în data de 28 iunie, cu excepția cazului în care Macron își încheie planul de revizuire majoră a operatorului feroviar de stat SNCF. Aproximativ 48% dintre conductorii de tren participă la grevă, care a fost numită ”marțea neagră" de către presa franceză. Protestatarii afirmă că proiectul de reformă nu va rezolva problema datoriilor companiei și nici cea a disfuncționalităților.
 
Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o atenționare de călătorie referitoare la greva în transportul feroviar din Franța și menționează că românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.