ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După scandalul izbucnit în luna septembrie, atunci când Agenţia americană pentru Protecţia Mediului a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, iată că grupul german a luat prima decizie pentru a oferi compensații financiare proprietarilor de astfel de mașini.

Grupul VW va oferi compensaţii de până la 1.000 de dolari (930 de euro) pentru fiecare proprietar al unui vehicul din Statele Unite depistat cu probleme. Aceștia vor primi tichete valorice de 500 de dolari şi un bon de încă 500 de dolari care va putea fi utilizat la concesionarii Volkswagen. În plus, vehiculul afectat va primi o garanţie suplimentară de trei ani.

Potrivit unui comunicat citat de ziarul Le Figaro, grupul german va începe să trimită scrisori de informare proprietarilor de maşini din Statele Unite.

"Oferim acest gest de bunăvoinţă ca primă etapă pentru recâştigarea încrederii clienţilor noştri", a declarat Michael Horn, directorul general al filialei Volkswagen din America de Nord.

Volkswagen a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.