ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările Grupului de la Visegrad - Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia - refuză cotele obligatorii de refugiați pe care vrea să le impună UE.

Anunțul a fost făcut vineri la Praga ministrul ceh de externe, Lubomir Zaoralek, citat de France Presse, preluat de Agerpres.

”Țările care trebuie să primească refugiați 'trebuie să aibă control asupra numărului de refugiați pe care sunt pregătiți să-i accepte și apoi să le ofere sprijin”, a spus Zaoralek, într-o conferință de presă în finalul unei întâlniri dintre miniștrii de externe din cadrul Grupului de la Visegrad cu șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, care a încercat să-i determine să-și schimbe opinia. 

Criza migratoare ar 'putea fi cea mai mare provocare din istoria' UE, a declarat, la rândul său, ministrul de externe german, înainte de a face apel la unitatea țărilor Europei pentru a-i face față. 
 
Omologii săi din Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia au refuzat să accepte cotele obligatorii de migranți propuse de UE și susținute de Berlin, indică AFP. 
 
Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a cerut miercuri statelor UE să-și împartă de urgență 160.000 de refugiați aflați în Italia, Grecia și Ungaria.