ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înainte de a anunța oficial dizolvarea celulei de criză pentru coronavirus, președintele Donald Trump a declarat că nu doar virusul îi costă pe oameni viața, ci și blocarea economiei, potrivit CNBC.

Peste 30 de milioane de americani au rămas fără locuri de muncă din cauza pandemiei iar cifrele continuă să crească.

Celula de criză creată la începutul pandemiei ar urma să fie dizolvată peste două săptămâni, scrie presa de peste ocean. Relansarea economiei pare să fie acum obiectivul principal al liderului dela Casa Albă. 

„Dacă statele vor să mențină carantina, vor pierde și așa vieți omenești. Deja au făcut-o, sunt sigur. Ne referim la consumul de droguri, sinucideri și multe alte lucruri”, a declarat Donald Trump. 
Din 1 mai, 31 de state au început relaxarea măsurilor. Cu toate acestea, potrivit unui sondaj, 7 din 10 americani nu consideră că este momentul pentru a redechide economia iar epidemiologii americani trag tot mai multe semnale de alarmă că o relaxare prematură a măsurilor va rezulta în mai multe decese. 
 
Grupul de lucru american pentru răspunsul la pandemie a fost creat la finalul lunii ianuarie, iar Pence a fost numit șeful acesteia la finalul lui februarie. La început, el a avut întâlniri frecvente, dar conferințele de presă stabilite pentru ca specialiștii să comunice situația americanilor au devenit un loc în care Trump să își expună ideile cel puțin bizare.
 
Președintele a fost acuzat că se folosește de platformă pentru a câștiga din punct de vedere politic, în timp ce aliații lui republicani l-au avertizat că ieșirile dese și declarațiile sale bizare îl afectează în sondaje.