ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un hacker cu pseudonimul Gucifer 2.0 care se recomandă ca fiind român, a intrat în serverele Partidului Democrat din SUA, sustrăgând date personale ale congresmenilor și colaboratorilor acestora, informații care se pot dovedi sensibile în contextul campaniei electorale. 

Hackerul a dezvăluit date despre congresmeni democrați din SUA și despre sute de asistenți ai acestora, Nancy Pelosi, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanților, catalogând incidentul drept un "Watergate electronic", informează Washington Post citat de Mediafax.  

Acesta s-a prezentat că fiind un hacker român, negând că ar colabora cu Rusia. Cu toate acestea, anchetatorii americani suspectează că are legături cu Rusia. Președintele SUA, Barack Obama, a sugerat la sfârșitul lunii iulie că Rusia ar putea fi la originea atacurilor cibernetice care au vizat mailuri ale Comitetului Național Democrat. Biroul Federal de Investigații (FBI) investighează cazul, dar nu a atribuit public atacurile cibernetice Rusiei.