ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul suprem din Turkmenistan încearcă să îl eclipseze pe predecesorul său, fostul dictator Saparmurat Niyazov, printr-un monument ecvestru la o scară greu de imaginat.

 

Gurbanguly Berdymukhamedov tocmai și-a ridicat o statuie impresionantă în mijlocul capitalei Ashgabat. Turnat în bronz și poleit cu aur de 24 de carate, dictatorul din Turkmenistan își privește supușii de pe cal, de la peste 20 de metri înălțime. Soclul monumentului este o stâncă uriașă de marmură albă.

Berdymukhamedov, care îi conduce pe cei 5 milioane de turkmeni din 2006, își dezvoltă cultul personalității cu o ambiție de invidiat chiar și pentru ceilalți dictatori în activitate. Este cunoscut sub numele de Arkadag – Patronul.

Noul monument a fost dezvelit la Ashgabat, în cadrul unei ceremonii-tip, cu studenți turkmeni care i-au urat glorie eternă ”Patronului” și mii de porumbei albi și baloane colorate.