ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serghei Maniailo, guvernatorul provinciei ruse Sevastopol, a avertizat că stabilitatea regională riscă să fie afectată de crearea unei flote militare NATO în Marea Neagră, iar Rusia va fi forțată să reacționeze "în mod adecvat", informează agenția Tass.

"State care au ieșire la Marea Neagră încearcă de peste un an să găsească soluții pentru garantarea securității. Eu nu văd niciun motiv să fie create noi structuri. Dacă cineva are astfel de intenții, cred că reacția Rusiei va fi adecvată. (...) Stabilitatea în zona Mării Negre se axează pe acordurile existente. A existat înainte de reunificarea Crimeei cu Rusia. Aceste acorduri pur și simplu nu ar trebui încălcate", a declarat Serghei Maniailo.

Andrei Kelin, un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, a avertizat luna trecută că o eventuală decizie a Alianței Nord-Atlantice de suplimentare a capabilităților navale în Marea Neagră ar fi un factor "destabilizator", precizând că Marea Neagră "nu aparține" și "nu are nicio legătură" cu NATO.