ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Siria a acuzat Statele Unite că sunt responsabile de un „masacru brutal” în urma bombardamentului din provincia Deir al-Zour.

Atacul de peste noapte al americanilor a ucis aproape 100 de soldați ai forțelor pro-guvernamentale în apropierea râului Eufrat.

Ministrul Afacerilor Externe din Siria a declarat că a sesizat ONU, cerând condamnarea acțiunilor americane la nivel internațional. El a descris atacul ca „o crimă de război și o crimă împotriva umanității” și a precizat că SUA susțin terorismul.

Coaliția condusă de SUA împotriva ISIS a acuzat forțele pro-guvernamentale că au lansat un atac neprovocat asupra sediului Forțelor Democrate Siriene, alianța formată din kurzi și arabi care luptă împotriva lui Assad.

„Coaliția, pentru a-și apăra partenerii, a răspuns prin atacuri asupra forțelor pro-guvernamentale pentru a opri agresiunea”, se arată într-un comunicat al americanilor care subliniază că „dreptul la auto-apărare nu este negociabil”.

Oficiali ai armatei americane au declarat pentru reporteri că aproximativ 500 de soldați din tabăra lui Assad, ajutați de tancuri, rachete cu lansări multiple și mortiere au fost implicați în atac.

Un soldat al Forțelor Democrate Siriene a fost rănit. Niciun american nu se află printre cei răniți.