Guvernul Finlandei și-a prezentat vineri demisia, iar premierul Juha Sipila și-a motivat decizia prin imposibilitatea de a reforma sistemul de sănătate în actualul mandat, transmite Reuters, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, președintele Sauli Niinisto a acceptat demisia și i-a cerut lui Sipila să conducă același cabinet, ca interimar, până la numirea unui nou guvern. Sipila a declarat că este "extrem de dezamăgit" că nu a reușit să realizeze reforma în domeniul sănătății.

Alegerile parlamentare erau deja programate pe 14 aprilie, menționează Reuters, citată de Agerpres. Reuters arată că asistența medicală extinsă, de care beneficiază finlandezii, are costuri foarte ridicate, "în contextul îmbătrânirii accelerate a populației”.

Finlanda urmează să preia de la România președinția Consiliului Uniunii Europene la 1 iulie.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.