ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Orban, al Ungariei, a anunțat că va impune noi taxe pentru firmele multinaționale de retail și pentru bănci, pentru a spori veniturile bugetare necesare pentru lupta împotriva coronavirusului, informează Breitbart.

Conform sursei citate, statul va încasa aproximativ 106 milioane de dolari de la retaileri și aproape 162 de milioane de la bănci, în timp ce o taxă pentru autovehicule care aducea cam 100 de milioane la bugetele locale va fi transferată la bugetul central.

Șeful de cabinet al lui Victor Orban, Gergely Gulyaș, a precizat sâmbătă că partidele politice vor fi și ele vizate de aceste măsuri, urmând să piardă aproximativ 50% din finanțarea de la bugetul central, adică aproximativ 3,5 milioane de euro.

Din toate aceste surse se vor strânge banii necesari pentru fiecare angajat din sistemul medical ungar să primească un bonus de aproximativ 1500 de euro.

Un set de măsuri economice care vor totaliza 18-20% din PIB necesare pentru a combate efectele pandemiei vor fi anunțate săptămâna viitoare.

Ungaria are 678 de cazuri confirmate și 32 de morți din cauza coronavirusului.