ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Londra dorește plecarea din funcție a președintelui Bashar Al-Assad, care a dat dovadă de „o cruzime barbară” față de poporul sirian, a declarat marți o purtătoare de cuvânt din Downing Street, relatează marți AFP.

Declarația de marți este o reiterare a poziției exprimate, de mai multă vreme, de guvernul britanic.

„Nu credem că președintele Al-Assad, care conduce cu o asemenea cruzime barbară poporul sirian, reprezintă calea spre un viitor sigur și prosper pentru Siria pe termen lung'', a afirmat purtătoarea de cuvânt într-o conferință de presă.

„De aceea estimăm că trebuie să existe o tranziție politică fără Al-Assad în Siria'', a adăugat ea, în timp ce ONU s-a alarmat marți în legătură cu presupusa execuție, de către combatanți auxiliari ai regimului sirian, a zeci de civili, inclusiv copii, în orașul Alep.

„Problema actuală la Alep este că nu putem să facem să intre ajutorul, nu putem să facem să intre materiale medicale sau apă'', a explicat purtătoarea de cuvânt britanică, subliniind că accesul ajutoarelor în oraș reprezintă o prioritate.

Potrivit declarațiilor sale, Regatul Unit va face presiuni asupra partenerilor săi europeni la summitul de joi de la Bruxelles pentru a adopta ''o declarație fermă și clară'' privind situația din Alep și îndeosebi în legătură cu ''necesitatea unui acces umanitar și a unui armistițiu''.

Supuși de patru săptămâni unor bombardamente violente aeriene și de artilerie, rebelii și-au pierdut aproape în totalitate bastionul din estul Alepului și sunt cantonați, împreună cu zeci de mii de civili, îndeosebi în marele cartier Al-Machad.