ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16.01/ 22: 35 Moțiunea de cenzură la adresa premierului britanic a fost respinsă de Parlamentul de la Londra.

325 de parlamentari britanici si-au exprimat increderea in premierul Theresa May, in timp ce 306 voturi au fost împotriva premierului.

După anunțarea rezultatului votului, Theresa May a invitat partidele parlamentare la discuții privind Brexit-ul. „Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie”, a spus Theresa May la dezbaterile de azi, fără să excludă ideea unei amânări a procesului.

Votul a venit la doar 24 de ore după ce parlamentarii au respins acordul pentru Brexit negociat de May cu Uniunea Europeană, cu 432 de voturi - cea mai dură înfrângere parlamentară pentru un guvern din istoria recentă a Marii Britanii.
 
Știrea inițială

Parlamentul britanic a respins marți, cu doar 73 de zile înaintea Brexitului, singurul plan în vederea unei ieșiri ordonate din Uniunea Europeană (UE), transmite BBC News. Acordul a fost respins cu 432 la 202 voturi.
 
Parlamentul britanic urmează să organizeze o moțiune de cenzură a Guvernului, după ce a respins marți, într-un vot zdrobitor, acordul Brexitului, relatează The Associated Press.

Această înfrângere o fragilizează pe May și Guvernul, care au termen până luni să prezinte un ”plan B”.
 
În contextul actualei crize politice, se conturează următoarele posibilități: renegocierea acordului actual, producerea Brexit fără niciun acord privind viitoarea relație bilaterală, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Marea Britanie, organizarea unui nou referendum privind apartenența țării la Uniunea Europeană sau renunțarea la Brexit.

În cazul în care nu este ratificat, regatul se îndreaptă către o ieșire dezordonată din UE la 29 martie, cu consecințe economice și sociale neclare.

Parlamentul britanic urmează să organizeze o moțiune de cenzură a Guvernului, după ce a respins marți, într-un vot zdrobitor, acordul Brexitului, relatează The Associated Press.