ACTUALIZARE 16.01/ 22: 35 Moțiunea de cenzură la adresa premierului britanic a fost respinsă de Parlamentul de la Londra.

325 de parlamentari britanici si-au exprimat increderea in premierul Theresa May, in timp ce 306 voturi au fost împotriva premierului.

După anunțarea rezultatului votului, Theresa May a invitat partidele parlamentare la discuții privind Brexit-ul. „Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie”, a spus Theresa May la dezbaterile de azi, fără să excludă ideea unei amânări a procesului.

Votul a venit la doar 24 de ore după ce parlamentarii au respins acordul pentru Brexit negociat de May cu Uniunea Europeană, cu 432 de voturi - cea mai dură înfrângere parlamentară pentru un guvern din istoria recentă a Marii Britanii.
 
Știrea inițială

Parlamentul britanic a respins marți, cu doar 73 de zile înaintea Brexitului, singurul plan în vederea unei ieșiri ordonate din Uniunea Europeană (UE), transmite BBC News. Acordul a fost respins cu 432 la 202 voturi.
 
Parlamentul britanic urmează să organizeze o moțiune de cenzură a Guvernului, după ce a respins marți, într-un vot zdrobitor, acordul Brexitului, relatează The Associated Press.

Această înfrângere o fragilizează pe May și Guvernul, care au termen până luni să prezinte un ”plan B”.
 
În contextul actualei crize politice, se conturează următoarele posibilități: renegocierea acordului actual, producerea Brexit fără niciun acord privind viitoarea relație bilaterală, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Marea Britanie, organizarea unui nou referendum privind apartenența țării la Uniunea Europeană sau renunțarea la Brexit.

În cazul în care nu este ratificat, regatul se îndreaptă către o ieșire dezordonată din UE la 29 martie, cu consecințe economice și sociale neclare.

Parlamentul britanic urmează să organizeze o moțiune de cenzură a Guvernului, după ce a respins marți, într-un vot zdrobitor, acordul Brexitului, relatează The Associated Press.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews