ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de Stat francez pentru Dezvoltare, Francofonie și Parteneriate Internaționale, Chrysoula Zacharopoulou, face obiectul unor plângeri de viol din partea a două paciente.

Parchetul din Paris a confirmat miercuri că a deschis o anchetă în acest sens, semn că indiciile de comitere a faptelor sunt serioase.

După recentele acuzații de viol împotriva ministrului francez al Solidarității, Damien Abad, de data aceasta o „ministră” este ținta plângerilor: Zacharopoulou este de profesie medic ginecolog și două foste paciente au depus plângere împotriva ei.

Una dintre femei, care a vorbit la canalul TF1, sub protecția anonimatului, a descris cum a fost supusă unei examinări vaginale care a degenerat într-un act „brutal” și „violent”, fără consimțământul victimei, scrie Daily Mail.

Femeia s-a plâns că Zacharopoulou a început să o examineze „fără nici un cuvânt, fără a-mi cere deloc consimțământul” și apoi a avertizat-o: „Nu are nici un rost să țipi”.

Pacienta a relatat:

„Am fost luată prin surprindere. Am izbucnit în lacrimi deoarece era brutal, violent și foarte dureros.”

A doua victimă, de asemenea sub protecția anonimatului, a declarat presei franceze că „nu a mai putut respira” când Zacharopoulou a început o examinare rectală fără a-i cere consimțământul.

Aflată în tratament pentru endometrioză la clinica Trousseau din Paris, femeia a afirmat că „nu a mai putut vorbi”, după ce proaspăta ministră și-a început examinarea rectală.

Și a doua pacientă, ca și prima, a declarat că a refuzat procedura, însă Zacharopoulou a continuat netulburată.

Femeia aflată pe masa de consult a relatat:

„Era total pietrificată, nu puteam vorbi. Nu mai puteam respira. Plângeam în tăcere.”

Prima plângere împotriva lui Zacharopoulou a fost depusă pe 25 mai, iar a doua pe 16 iunie.

Zacharopoulou, în vârstă de 46 de ani, medic ginecolog de profesie și grecoaică de origine, a fost numită în guvernul de la Paris în urmă cu câteva săptămâni. Înainte, ea a fost europarlamentar.

Asemenea noului premier, Elisabeth Borne, Zacharopoulou este considerată una dintre „femeile puternice” din noua clasă politică de pe malurile Senei.

Ca și cum rezultatele proaste din alegerile generale recente nu erau o belea suficientă pentru Macron, Zacharopoulou și Abad nu sunt nici ei singurii membri ai guvernului acuzați de agresiuni sexuale.

Puternicul ministru de Interne, Gérald Darmanin, este și el vizat de o plângere de viol, clasată într-o primă etapă a anchetei, dar pentru care Parchetul a redeschis ancheta în 2022.

Nu ne putem împiedica să ne întrebăm: atunci când președintele ajunge ostenit acasă, ce i-o spune bătrâna doamnă Macron?