ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consultarea populară lansată la începutul lunii octombrie de premierul ungar, Viktor Orban, pentru a valida politica sa împotriva migranților reprezintă un succes, a afirmat duminică guvernul pe baza rezultatelor parțiale, transmite AFP.

Din cei 8,2 milioane de alegători înscriși, „peste 2,3 milioane" au răspuns și „aproape toți" s-au exprimat în sensul dorit de Budapesta, a făcut cunoscut un purtător de cuvânt, Bence Tuzson, pe baza a 1,5 milioane de răspunsuri examinate.

„Ungurii au spus (...) nu cotelor obligatorii de relocare, precum și dezmembrării gradului care ne apără granițele", a declarat el.

Această consultare vizează un presupus „plan" al miliardarului american George Soros, destinat, potrivit lui Viktor Orban, să promoveze imigrarea în Europa a „unui milion de refugiați anual".

George Soros, care finanțează ONG-uri în întreaga lume, a devenit unul dintre principalii inamici ai lui Viktor Orban, care a atacat, de asemenea, organizațiile neguvernamentale, acuzându-le că intervin în politica internă a Ungariei în profitul omului de afaceri.

Joi, Comisia Europeană a trimis trei țări din Est, printre care Ungaria, în fața justiției europene pentru că au refuzat cotele de primire a refugiaților.

Pe de altă parte, Comisia a mai sesizat Curtea de Justiție a UE în legătură cu o controversată lege adoptată în primăvară în Ungaria referitoare la ONG-urile care beneficiază de finanțare străină. De asemenea, ea mai contestat dispozițiile unei legi ungare care atacă universitățile străine, dintre care principala este finanțată de George Soros.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews