ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20.02/ 17:29  Formațiunea politică a premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, ar trebui să părăsească Partidul Popular European, de centru-dreapta, a declarat marți președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, relatează site-ul Politico.eu.
Afirmațiile lui Juncker au fost făcute în contextul în care Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie împotriva președintelui Executivului UE, acuzând politicile privind imigranții.

”Ei (conservatorii din partidul lui Viktor Orban - n.r) nu au votat pentru mine în Parlamentul European. Extrema dreapta nici ea. Îmi amintesc că dna Le Pen a spus: Nu votez pentru tine. Eu am răspuns: Nu vreau votul tău. Sunt anumite voturi pe care pur și simplu nu le vrei”, a explicat președintele Comisiei Europene.

În luna octombrie, Juncker a declarat că Viktor Orban „nu mai are ce căuta” în grupul politic conservator.
 
Știrea inițială

Ungaria a lansat marți o nouă campanie anti-imigrație, în care îi acuză pe George Soros și pe șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru sprijin acordat migrației ilegale.
 
Este vorba de o campanie finanțată din bani publici, a cărui țintă este președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și omul de afaceri și filantropul George Soros.  Bruxelles-ul este acuzat că impune politici privind imigranții, punând astfel în pericol securitatea Ungariei, informează Politico Europe.

„Ai dreptul să știi ce îți pregătește Bruxelles-ul”, spune un poster care îi înfățișează pe Juncker și pe Soros și care a fost distribuit pe pagina oficială de Facebook a guvernului.
 
”Guvernul lansează o campanie de informare privind planurile Bruxelles-ului de stimulare a migrației. Toată lumea are dreptul să știe care sunt propunerile reale, care amenință fundamental securitatea Ungariei”, a scris guvernul în postarea sa de pe Facebook.

”Ei (n.r. oficialii europeni) vor să introducă cote obligatorii de relocare a imigranților. Vor să slăbească statele membre chiar la frontierele lor”, mai este precizat în afișul în cauză.

Undeva, cu litere mici, este inscripționat și mesajul în care se spune că reclama face parte dintr-o campanie de „informare” a guvernului cu privire la politicile Comisiei Europene în domeniul imigrației.

Afișul este ultimul dintr-o serie de astfel de reclame finanțate din bani publici, cu mesaje anti-europene și anti-Soros, dar este pentru prima oară când ținta este chiar președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, care este membru al popularilor europeni din care fac parte și Viktor Orban și partidul său, Fidesz.