ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un recent decret guvernamental, semnat de premierul Viktor Orbán, pregătește introducerea unei așa numite discipline de educație fizică patriotică. Decretul în cauză presupune elaborarea unui raport până la sfârșitul acestui an privind schimbările necesare în curriculum-ul de bază, relatează RFI.

Disciplina este văzută ca o măsură de pregătire a serviciului militar, care ar putea deveni obligatoriu și ar trebui să completeze orele de educație fizică prin elemente patriotice și militare. Nu există nici un răspuns, încă cu privire la modul prin se face acest lucru, iar mulți profesori reclamă deja inițativa care provoacă amintiri de neplăcute din perioada totalitară a Ungariei.

Educația patriotică a elevilor presupune că aceștia ar trebui să fie conștienți de cultura populară, valorile, tradițiile naționale, de aceea materia va avea în prim plan promovarea unor personaje istorice maghiare, a oamenilor de știință, a inventatorilor, artiștilor, a scriitorilor sau a sportivilor.

Potrivit Beacon Budapest și site-ului hvg.hu, guvernul nu este la prima tentativă de a integra educația patriotică și militară în curriculum-ul de bază. În perioada 2013-2014, compania SZÁMALK de educație și formare digitală, împreună cu Universitatea Națională de Servicii Publice (NKA) au lucrat la metodologia necesară educației militare patriotice.

Educația fizică patriotică era predată în multe dintre statele fostului lagăr comunist și avea la bază o puternică propagandă ideologică. Totuși această dicplină aduce și cu modelul de educație din perioada dintre cele două războaie mondiale

Educația fizică patriotică era predată în multe dintre statele fostului lagăr comunist și avea la bază o puternică propagandă ideologică. Totuși această dicplină aduce și cu modelul de educație din perioada dintre cele două războaie mondiale.